Pločice imitacija drveta

Keramičke pločice koje imitiraju drvene podove jedno su od rješenja koje vam nudi nove mogućnosti za uređenje vašeg doma. Pločice se najčešće postavljaju u kuhinju, kupaonicu i predvorje, najprije zbog vlage, a zatim i zbog toga što su one najposjećenije prostorije u kućanstvu. Upravo zbog toga, odabir laminata, gotovih parketa ili sličnih opcija u tim prostorijama može se pokazati kao velika greška jer postoji mogućnost od brzog uništenja.

No, ako želite da vaš dom bude skladan s prirodom i odiše toplinom, a smatrate da to ne možete postići običnim keramičkim pločicama iako se i one mogu pronaći u raznim bojama, s raznim motivima i različitih veličina, onda su pločice imitiacije drveta upravo za vas. Pogotovo ako ste zaljubljenik u drvene podove, drvo ćete htjeti staviti i u one prostorije koje su nezahvalne za to, odnosno prostorije s previše vlage, a keramičke pločice imitacije drveta tu dolaze u spas.
Iako se naziva imitacijom drva, teško da će netko prepoznati da se radi o pločici, a ne o parketu, i upravo su zato ove pločice pravi izbor.

Zašto odabrati pločice imitacije drveta?

Pločice imitacije drva možete postaviti i u druge prostorije vašeg kućanstva, a glavni razlog tome je: njihova dugovječnost, odnosno to što nema roka trajanja, i održavanje. Naime, pločice nije lako uništiti, iako je to karakteristika i parketa, pločice su ipak nešto zahvalnije. Pločice ne možete tek tako ogrebati krivim pokretom stolice, a razbiti ih možete tek u slučajevima ako nešto čvršće od pločice padne na nju. Osim toga, čišćenje pločica je ipak nešto lakši zadatak nego čišćenje drvenih površina.

Svakako keramičke pločice imaju i svoj nedostatak, pa i one s imitacijom drveta, a to je da su vrlo hladne i teško da će ikada biti zagrijane. Zbog toga, odlično su rješenje ako volite barem dio poda u kućanstvu prekriti s tepisima, no idealno su ako imate podno grijanje. Tada zbilja možete bit bez brige, a i postavljanje je vrlo lako.
Najčešće dimenzije pločica imitacije drveta su u dimenzijama koje kad se polože na pod izgledaju kao parket. Takve pločice i izgledom i dimenzijama izgledaju kao parket.
 

Gdje postavljati pločice imitacije drveta?

Kao što je već spomenuto, pločice imitacije drva možete postaviti u sve prostorije vašeg kućanstva, pogotovo ako imate podno grijanje. Ako ste u procesu uređivanja kućanstva, vjerujemo da već imate u vidu gdje bi ovakve pločice mogle zasjati. Na primjer, ako ste se odlučili za bijelu kupaonicu s bijelim kupaonskim namještajem, pločice imitacije drveta će podignuti taj prostor, a zamislite kako će tek izgledati kada dodate koju košaru za dekoraciju. Vjerujemo da predvorje morate najviše čistiti, ulazi se u mokrim cipelama, blatnim tenisicama, a vama je dosta čišćenja,i upravo zato će vam pločice imitacije drveta biti idealne. Kao prvo, na njima se neće vidjeti tolika prljaviština, a kao drugo – svu prljavštinu možete očistiti i samo s vodom.

Svaku prostoriju možete podignuti promišljenim planiranjem i s malo mašte, a ove su pločice ovdje kako bi vam dale još malo inspiracije. Pretvorite svoj dom u mjesto kojem odiše priroda, a pri čijoj izradi nije stradalo niti jedno drvo.