Kupaonska oprema

Lijepo uređena i funkcionalna kupaonica doprinosi kvaliteti življenja, jer u današnjem užurbanom svijetu trebamo kupaonsku opremu - više od samog umivaonika i WC školjke. Naime, kupaonica je jedino mjesto u našem domu gdje se možemo opustiti i njegovati svoje tijelo, što danas mnogi zapostavljaju zbog stresnog načina života, a što se na kraju krajeva odražava i na samo fizičko te psihičko zdravlje.

Nakon napornog dana nema ništa ljepše od opuštajuće kupke ili toplog tuša u ugodnoj kupaonici. Svoju kupaonicu možete pretvoriti u umirujuću oazu sa raznom kupaonskom opremom i detaljima. Dekorativni ručnici, sanitarije, armature, tuš kabine, ogledala, različite police i masažne kade samo su neki od detalja, kojima svoju kupaonicu možete učiniti nevjerojatnom.

Kade i tuš kabine

Kade i tuš kabine su vrlo bitne u našim domovima, zbog same činjenice što nas čine čistim te omogućuju kratko povlačenje iz svijeta i bivanje sa samim sobom. Dakle, važno je odabrati prikladnu kadu ili tuš kabinu za Vas i Vašu obitelj. Kade su odličan izbor za veće kupaonice i za one koji se vole satima kupati, dok su tuš kabine prikladne manjim kupaonicama. Odaberite stil kade ili tuš kabine koja će odgovarati Vašem cjelokupnom izgledu kupaonice.

Postoje različite vrste kada i tuš kabina, one ugradbene i neugradbene, kutne, pravokutne i okrugle, masažne kade i tuš kabine, posebne za djecu ili osobe s posebnim potrebama te brojne druge. Prije odabira, prvo odredite koje će mjesto Vaše kupaonice biti namijenjeno za kadu ili tuš kabinu. Mnogi odvoje prostor ispod prozora, kako bi mogli nesmetano uživati u danjem svijetlu i pogledu na dvorište.

Ormarići i police

Za kupaonske ormariće i police najčešće se koriste materijali koji su otporni na vlagu, kako bi se postigla potpuna funkcionalnost. Boje i vrsta materijala ovise o Vašim željama te o samom izgledu kupaonice. Staklene police i ormarići odaju moderan stil, mogu biti glatke ili mat, te se odlično uklapaju u manje kupaonice, koje tako vizualno izgledaju veće. Akrilni ormarići i police su izuzetno otporni, visokog sjaja, te odlično pristaju modernim kupaonicama. Za ljubitelje klasičnog izgleda kupaonice, tu je furnir, koji ostavlja dojam pravog drveta i onu prirodnu notu.

Ogledala

Neizostavni element svake kupaonice definitivno je ogledalo. Danas postoje razne vrste kvalitetnih i otpornih ogledala, koji se izrađuju u puno kombinacija i varijacija, u okvirima ili bez njega, ili pak s obojenim okvirom po želji. Ogledalima također možete i znatno vizualno proširiti te posvijetliti svoju kupaonicu, zbog čega se odlično uklapaju u manje kupaonice.

Ostala kupaonska oprema

Nakon velikih kupaonskih namještaja, slijede sitni detalji koji kupaonici daju posebnu notu te koji bi po materijalu i boji trebali pristajati ostaloj opremi i pločicama. Primjerice, dekorativni ručnici dodaju poseban detalj svakoj kupaonici, a kao bonus tu su i grijači za ručnike, koji osim što izgledaju moderno, nude Vam i luksuz toplih ručnika kada god to poželite.

Izgled kupaonice možete upotpuniti posebnim priborom za higijenu koji pristaje Vašoj kupaonici. Dozatori sapuna s pumpicom i čašice za četkice za zube danas već imaju brojne oblike, boje i detalje na sebi, pa s pronalaskom takvog pribora nećete imati problema. Dostupne u različitim bojama možete pronaći i zavjese za kadu ili tuš kabinu. One također utječu na sam izgled kupaonice, kao i obične zavjese u dnevnoj sobi.