Dimnjak Quadro

Dimnjaci su okomite konstrukcije za ispuštanje plina, pare ili dima, a sastavni su dijelovi građevina ili brodova. Za dobar i neometan rad i sustav grijanja važno je da je dimnjak pravilno izgrađen i ugrađen.
 

Održavanje i servisiranje dimnjaka

Nužno je redovito održavati i servisirati dimnjake kako bi se produžila njihova kvaliteta, ali i kako bi se spriječili eventualni neželjeni požari ili trovanje ugljikovim monoksidom, čemu su podložni stari i neispravni dimnjaci. 
 

Vrste dimnjaka

Na tržištu postoje različite vrste dimnjaka: dimnjaci za kamin i nehrđajući inox dimnjaci. Današnja tehnologija omogućila je da se dimnjaci izgrađuju uglavnom od nehrđajućeg čelika ili keramike. Prema načinu izvođenja dimnjake možemo podijeliti na montažne, predgotovljene odnosno sistemske i zidane. Zidani dimnjaci izgrađuju se na gradilištima od punih opeka. Predgotovljeni dimnjaci sastavljeni su u proizvodnom pogonu izvan gradilišta od kompatibilnih elemenata za dimnjake koji su međusobno usklađeni te se kao predgotovljeni proizvod ugrađuje u građevinu. Montažni dimnjaci su oni dimnjaci koji se na gradilištima izvode od međusobno usklađenih proizvoda. Dimnjaci za kamin lako se i jednostavno ugrađuju i mogu se postaviti na bilo kojem mjestu. Ovi dimnjaci izrađuju se od materijala niske mase, što znači da brzo zagrijavaju željeni prostor.
 

Inox dimnjaci

Za izgradnju inox dimnjaka koriste se plemeniti čelici koji jamče i osiguravaju dugotrajnost dimnjaka, ali i sposobnost da se odupiru svim vremenskim uvjetima. Jednostavno se montiraju, a njihova primjena je široka; od peći na plin, ulje, loživo, kruta goriva i sl. Inox dimnjaci mogu biti s jednom stijenom (sanacijski) ili s duplom stijenom (izolirani). Sanacijski dimnjaci upotrebljavaju se pri saniranju postojećeg dimnjaka koji su oštećeni zbog mehaničkih oštećenja ili promjene goriva, a izolirani dimnjaci koriste se pri izgradnji novih dimnjaka.
 

Dimnjak Quadro

Dimnjak Quadro ubraja se u posebne dimnjake koji su namijenjeni za priključak plinskih trošila sa zatvorenom komorom za sagorijevanje, koja je neovisna od zraka u prostoriji. S obzirom na to da omogućuju priključak do deset trošila na jednu vertikalu, idealan je za ugradnju u stambene objekte s više stanova. Zbog toga što svaka stambena jedinica ima zasebni sustav za grijanje koji je u svakom trenutku pripravan za upotrebu, grijanje se može individualno reagirati prema željama i potrebama pojedinca. Zato je plinsko etažno grijanje prikladnije te ima više prednosti od zajedničkog centralnog grijanja.
 
Dimnjak Quadro izrađen je tako da omogućuje odvod dimnih plinova iz više plinskih trošila, dok istovremeno dovodi zrak koji je potreban za sagorijevanje u trošilo. Sustav je karakterističan po tome što zrak koji je potreban za sagorijevanje ne crpi iz prostora u kojem se nalazi plinsko trošilo, nego je dovod zraka riješen u konstrukciji dimnjaka. Bez obzira na vrstu i veličinu prostora omogućeno je postavljanje i namještanje dimnjaka i plinskog trošila upravo zbog funkcionalne povezanosti plinskog trošila sa zatvorenom komorom za sagorijevanje i dimnjaka QUADRO. Prednosti ovakvog dimnjaka odnose se na sljedeće stavke:
 
- zauzima jako malo prostora
- moguće je priključiti i do 10 trošila na jednu vertikalu
- koloksijalni plinski dimnjak
- jednostavno se montira i priključuje na plinska trošila
- fleksibilnost izvedbe
 
Zbog različitosti dimnjaka na tržištu preporučujemo vam da se konzultirate sa stručnjacima koji će vas savjetovati kako odabrati najbolji dimnjak.
 
Za sve upite možete nas kontaktirati na mail info@nivotrgovina.hr ili na telefonski broj +385 (0)1 3457 855