Kupaonska galanterija

U svakoj kućnoj prostoriji galanterija daje posebnu notu, a ni kupaonice nisu iznimka. Postoji mnogo različitih načina za uređenje kupaonice, to jest dodavanja boja i karaktera u ovoj inače dosadnoj, sterilnoj prostoriji. Kupaonska galanterija kao što su zavjese za tuš, tepisi, ručnici, ormarići i ogledala, mogu znatno uljepšati prostor, dok stalci za gelove za tuširanje, posude za sapune, neseseri, kutije s maramicama i različite staklene kutije za ostale potrepštine mogu pomoći i pri skladištenju. 

Kako uskladiti kupaonsku galanteriju?

Da prostorija dobije potpuno novi izgled i svježinu, ponekad je potrebno samo nekoliko detalja. Važno je samo uskladiti boje kupaonske galanterijerije s kupaonskim namještajem te pločicama. Svoju kupaonicu možete uljepšati uz različite potrepštine, koje danas postoje u svim mogućim stilovima, bojama i veličinama. Bilo da je riječ o modernoj galanteriji, tradicionalnoj, elegantnoj, šarenoj ili obično bijeloj – izbor je na vama i vašoj kreativnosti.

Lijepo uređena i funkcionalna kupaonica doprinosi kvaliteti življenja, a posebice u današnjem užurbanom i stresnom načinu života. Kupaonica je jedino mjesto u našem domu gdje se možemo opustiti i njegovati svoje tijelo, a nakon napornog dana nema ništa ljepše od opuštajuće kupke ili toplog tuša u ugodno uređenoj kupaonici i mirisnim svijećama. Svoju kupaonicu možete pretvoriti u umirujuću oazu s raznom kupaonskom galanterijom i nježnim ili jarkim bojama.

Kupaonska galanterija - zavjese za tuš

Osim što su zavjese za tuš vrlo funkcionalne te štite zidove od viška vlage, one ujedno daju zanimljiv vizualni element u svakoj kupaonici. One dolaze u različitim materijalima kao što su plastika, vinil i tkanina te u širokom rasponu stilova i boja. Vinil zavjese za tuš su obično jeftinije od zavjesa napravljenih s tkaninom, no trajnost im je također kraća.

Kupaonska galanterija - tepisi i prostirke

Tepisi i prostirke pružaju dodatnu zaštitu podovima te osiguravaju mekano i toplo mjesto za stopala nakon tuširanja ili tijekom pranja zubi. Tepisi i prostirke obično se stavljaju na područje kod tuš kabine ili kade, umivaonika te wc školjke. Ako imate manju kupaonicu, jedna prostirka ili tepih bit će dovoljan. Tepisi i prostirke se u pravilu kupuju nakon ugradnje pločica, kako bi lakše mogli uskladiti nijanse.

Kupaonska galanterija - ručnici

Osim što su iznad svega funkcionalni, ručnici također dodaju posebnu notu svake kupaonice. Ručnike birajte oprezno, pazeći na kvalitetu, boje i dizajn, kako biste ih uskladili s temom kupaonice. Umjesto da ih skrivate u ormaru, ručnike složite na vidljivo mjesto kao što su otvorene police. Što se materijala tiče, pamuk je općenito najbolji izbor – izdržljiv je, upija vlagu i mekan je za kožu.

Kupaonska željezarija

Bilo da počinjete ispočetka ili samo želite preurediti kupaonicu, dobro obratite pozornost na kupaonsku željezariju. Naime, jednostavna promjena kao što su ručke na ormarima ili novi tuš, mogu učiniti znatne razlike u vašoj kupaonici. Stilovi koje možete odabrati su neograničeni, potrebna je samo vaša mašta i ideja. No, važno je obratiti pozornost i na temu kupaonice.

Kupaonske dekoracije

Cjelokupni izgled kupaonice zaokružite s efektnim posudama za sapune i četkice, neseserima, ukrasnim posudama i spremnicima, četkama za wc školjku ili pak cvijećem. Ako imate veću kupaonicu, razmislite o naljepnicama za zidove ili malim kupaonskim kipovima. Za posebnu čarobnu idilu te opuštajuću atmosferu dodajte mirisne svijeće u svoju kupaonicu, a biljke će također dodati posebnu prirodnu notu. Velika ogledala odličan su izbor za male kupaonice, koje zatim postaju vizualno proširene, a isto su tako poželjna i u velikim kupaonicama.