Baumit fasade

Fasade su vanjski vidljivi dijelovi neke građevine ili objekta. To se ujedno odnosi i na prednje odnosno glavno lice zgrade koje je okrenuto prema ulici, parku, trgu... Fasade su u prošlosti ukazivale na cjelokupni stil gradnje nekog objekta i uglavnom su bile povezane s njegovom unutrašnjošću, dok danas fasade sve rjeđe ukazuju na unutrašnju strukturu i uređenje.
 

Fasade su više od ukrasa

 
Fasade se mogu raščlaniti po vertikali ili po horizontali, pilistrima, rozetama i ostalim arhitektonskim elementima, ovisno o kakvom objektu je riječ. Ovi su elementi bili iznimno popularni i uobičajeni da zgradama koje su izgrađene do 19. stoljeća. Fasade mogu biti raščlanjene i po bojama, što je danas sveprisutnija situacija. Općenito govoreći, fasada je ono što se prvo primijeti na nekoj građevini. Upravo taj prvi dojam može jako utjecati na stvaranje cjelokupne slike o određenoj zgradi. Zato se fasadama pridaje puno pažnje jer ona predstavlja više od ukrasa; ona predstavlja važni oblikovni i optički element koji određuje i upotpunjuje izgled građevine.
 

Na tržištu se proizvode različite vrste fasada...

 

Staklene fasade s mosnicom

Staklena fasada s mosnicom predstavlja tradicionalno rješenje u današnjim fasadnim sustavima. U ovom se slučaju stakleni elementi sastavljaju u cjelinu. Međuprostor je ventiliran i izoliran brtvenim elementima. Ovakva vrsta fasade daje zgradi jasno strukturiran omotač.
 

Polustrukturalne fasade

Kod ovakvih fasada vidljivi su aluminijski profili, no samo po obodima od kojih je sastavljena ova fasada i to svojom minimalnom širinom.
  

Ventilirane fasade

Ventilirane fasade se sastoje od nosive konstrukcije odnosno aluminijskog profila, toplinske izolacije koju predstavlja kamena vuna ili slični termoizolacijski materijal, zračnog prostora te obloge.
 

Kontinuirane fasade

 
Kontinuirane fasade određuju kontinuiranost aluminijskih profila na površini fasade. Prostor između profila ispunjava se staklom, panelima ili ostalim materijalima pomoću kojih se može postići estetsko i fizikalno svojstvo objekta.
  

Strukturalne fasade

Strukturalne fasade: za razliku od polustrukturiranih fasade ove fasade određuje minimalan razmak između stakala. Vanjska fasada u potpunosti je staklena, a aluminijski profili nisu vidljivi.
  

Baumit fasade - jedna od cjenjenijih marki u svijetu građevinarstva

Marka Baumit jedna je od cjenjenijih marki u svijetu građevinarstva. Fasadni sustav Baumit Pro izvrsno je i ekonomično rješenje koje po pristupačnim cijenama nudi vrhunske značajke. Riječ je o pločama od stiropora ili kamene vune koje su prikladne kako za novogradnju tako i za obnove starih objekata. Ovakva fasada ima dobra termoizolacijska svojstva koja ne samo što štede energiju i novac već imaju pozitivan utjecaj na okoliš i kvalitetu života. Mala razlika u temperaturi između zraka i zidova sprječava neugodnu cirkulaciju zraka te stvara ugodnu klimu za boravak u prostoriji.
 

Baumit Pro fasade

Riječ je o zasigurno kvalitetnoj i dugotrajnoj fasadi koja osigurava učinkovitost ulaganja. Za postizanje čvrste fasade odnosno za zaštitu fasade od vremenskih uvjeta postoji nekoliko mogućnosti. Radi se zaštitnom oklopu fasade u koji je ugrađena kvalitetna armaturna mrežica te završni Baumit sloj. Pri tome koristi se snažno ljepilo otporno na sve mehaničke utjecaje koje čini osnovu fasadnog Baumit sustava. Praškasto cementno ljepilo može se koristiti i za lijepljenje i izravnavanje stiropor fasadnih ploča. Baumit fasada najbolji je način za zaštitu od tuče i ostalih mehaničkih oštećenja. Baumit je vodeća tvrtka koja proizvodi i prodaje građevinski materijal, a svojom raznolikošću i kvalitetom udovoljava i najzahtjevnijim kupcima. Stoga, požurite u našu poslovnicu i obratite nam se s povjerenjem!
 
Za sve upite možete nas kontaktirati na mail info@nivotrgovina.hr ili na telefonski broj +385 (0)1 3457 855