Catalano umivaonici

Umivaonici predstavljaju vodovodne instalacije koje dovode toplu odnosno hladnu vodu, a koriste se za umivanje, pranje zubi i ruku te ostale higijenske navike. Umivaonici su svojevrsne posude najrazličitijih oblika; mogu biti ovalni, kvadratni, pravokutni, okrugli i sl.

Iako je riječ o neophodnom dijelu kupaonske opreme, umivaonici su potrebni i u ostalim dijelovima stambenog ili poslovnog objekta.

Kao što smo spomenuli, različiti oblici umivaonika određuju različit i jedinstven stil uređenja objekta.

Dvije su vrste kupaonskih umivaonika. Oni koji su smješteni u sklopu kupaonskog pulta te oni koji su izravno pričvršćeni na zid.

Umivaonici mogu biti sidreni, što upravo znači da su direktno postavljeni na zid. Ovakve vrste umivaonika najčešće se koriste u slučaju kada je u prostoriji manje slobodnog prostora, jer zauzimaju malo mjesta, a u isto vrijeme prostoriju čine većom.

Druga vrsta umivaonika za kupaonu odnose se na umivaonike koji su dio kupaonskog pulta. Ovakvi umivaonici postavljeni su izravno na pult. Ispod pulta obično je ugrađen kupaonski ormarić, tako da je iskoristivost ovakve vrste umivaonika u potpunosti na najvišoj razini. Pult oko umivaonika idealno je mjesto za odlaganje kupaonskog pribora poput četkica za zube, sapuna, češljeva i sl.

 

Klasični umivaonici uglavnom imaju četvrtaste i zaobljene uglove, dok moderne karakteriziraju pravokutni kutovi. Prilikom odabira umivaonika obavezno vodite računa i o ostaloj kupaonskoj opremi, kako bi sve bi usklađeno u jednu cjelinu.

Kupaonski umivaonici izrađuju se od različitih materijala:

-              Keramika

-              Kamen

-              Staklo

-              Nehrđajući čelik

 

Umivaonici od keramike najjednostavniji su za održavanje i čišćenje i cjenovno najviše odgovaraju prosječnom budžetu pojedinca.

Kameni umivaonici, osobito ono koji su izrađeni od mramora, otporniji su na vanjske utjecaje te samim time traju duže.

Za nešto modernije interijere najbolje bi se uklopili umivaonici izrađeni od stakla.

Osim toga, u te svrhe koriste se i umivaonici od nehrđajućeg željeza. Ovakva vrsta umivaonika iznimno je izdržljiva, a pristajat će svakom modernom uređenju.

Catalano umivaonici jedni su od najmodernijih kupaonskih umivaonika koji se danas najčešće pronalaze u većini domova. Catalano je najugledniji talijanski proizvođač sanitarne keramike. Svoj rad započeo je davne 1967. godine te od onda redovno preplavljuje tržište kupaonske opreme.

Catalano je može pohvaliti suvremenim talijanskim dizajnom koji će na prvi pogled oduševiti sve.


Catalano umivaonici dolaze u različitim dimenzijama i oblicima te ih u potpunosti možete prilagoditi vlastitom stilu i uređenju. Odlučite se za dugačke pravokutne umivaonike ili kraće ovalne. Trebate dodatnu radnu plohu oko umivaonika? Nema problema. Dajte ju izraditi u smeđoj ili sivoj boji, kako ne bi sve bilo bijelo.

Catalano umivaonici mogu biti viseći ili mogu biti ugrađeni u pult. Osim toga, postoje i tzv. nadgradni umivaonici, ispod kojih se nalazi ormarić koji u isto vrijeme služi kao spremišni prostor, ali i zaklanja sifon. Ormarići ispod umivaonika mogu biti dostatni i za pohranu korpe za prljavo rublje.

Osim nadgradnih postoje i poluugradni Catalano umivaonici koji se djelomično uklapaju u kupaonski ormarić. Odnosno, dio umivaonika ugrađen je u pult, a dio umivaonika je „izvan“ pulta.

Još jedna vrsta umivaonika odnosi se na potpunougradne umivaonike, koji se najpraktičniji u hotelima, trgovačkim centrima i sl. 

Ne zaboravite s umivaonicima uskladiti i kadu ili tuš kabinu, bide i wc školjku.