Kupaonski namještaj

Kupaonski namještaj je osim tuš kabine ili kade, wc školjke, umivaonika i perilice za rublje, možda i sušilice, potreban za odlaganje ručnika i higijenskih proizvoda, a ako raspolažete s malom kvadraturom, sve ovo može predstavljati problem. 
 
Za uređenje kupaonice važno je da ona bude ugodna vama kako bi se nakon napornog radnog dana tamo mogli potpuno opustiti. Uobičajeno je da se kupaonice najprije uređuju pločicama, no ipak je najbolja kombinacija zidova i pločica u kontrastnim ili skladnim bojama. Nakon što ste odredili koje će boje prevladavati u vašem osobnom odmaralištu, prisjetite se koji sve kupaonski uređaji i kupaonski namještaj vam je potreban.

Najvažnije je da prvo odaberete točne pozicije za ključne predmete, a to su tuš kabina, wc školjka i umivaonik. Ako vam u kupaonicu ne stane perilica za rublje nemojte briniti, u manjim je stanovima normalno da se ona nalazi u kuhinji ili ostavi. Nakon što ste odlučili gdje će vam se nalaziti ovi predmeti, razmislite koliko vam je mjesta potrebno kako bi uspjeli složiti sve svoje stvari.

Koji kupaonski namještaj odabrati?

 
Mnogi pri odabiru kupaonskog namještaja se odlučuju za zatvorene ormariće i velike ormare, no nije propisano da to uvijek mora biti tako. Otvorene police također će poslužiti kao odlično odlagalište za ručnike, wc papir i vaše parfeme, a također će vam dati prostor i za postavljanje dekorativnih elemenata koji će podići kupaonicu na novu razinu.

Ipak, glavni dio kupaonskog namještaja je ogledalo, odnosno veći broj ogledala. Kao i kod odabira ormarića, mnogi se odlučuju na ogledala koja su deklarirana kao kupaonska, te koji također funkcioniraju kao ormarići. No, ako vam taj prostor nije potreban, možete se odlučiti i za dekorativna ogledala u okvirima koji će dati osobnost vašoj kupaonici. Također, ako se radi o maloj prostoriji – ogledalo možete postaviti umjesto pločica u ravnini vašeg torza na jedan ili dva zida vaše kupaone.

Također, umjesto ugrađenih umivaonika, možete odabrati namještaj sličan onom u kuhinji – odnosno niske ormariće koji će vam dati dovoljno unutrašnjeg prostora, no i površine oko umivaonika za sve kozmetičke proizvode koji su vam potrebni.

U modernim kupaonicama često se postavljaju i samo viseći ormarići koji sami po sebi daju osobnost kupaonici. Kupaonski namještaj u tom stilu ćete sada pretežno pronaći u trgovačkim centrima. No, on daje nešto manje prostora za stvari nego što obično to zahtjeva jedna obiteljska kupaonica, stoga dobro isplanirajte prije kupovine istog.

Izlazak iz okvira kupaonskog namještaja

 
Osim ovog modernog minimalizma, kupaonski namještaj često bude više funkcionalan, nego vizualno privlačan i dekorativan. Savjetujemo vam da se ne sramite izaći iz postavljenih okvira kupaonskog namještaja i istražite što vam se nudi, te kako možete kupaonicu urediti prema vašoj mjeri. Zapamtite kako se radi o prostoriji u kojoj se želite i možete opustiti, no i o prostoriji koja zahtjeva da postoji određeni prostor u kojeg možete stvari i spremite. Proučite svoje mogućnosti i nemojte se bojati i kombinirati različite stilove kupaonskog namještaja, igrati se s bojama i učiniti vašu kupaonicu potpuno vašom!