Moderne pločice za kuhinju

Preuređujete kuhinju te se ovaj put želite odlučiti za nešto modernije pločice? Na pravom ste mjestu!

 

 

Najučinkovitiji način na koji možete učiniti vašu kuhinju modernom jest odabir odgovarajućih (modernih) pločica za kuhinju. Na tržištu postoji zaista pregršt različitih kuhinjskih pločica različitih uzoraka, dizajna i različitih tekstura. Odlučite se za pločice s cvjetnim uzorkom, za crno-bijele pločice s isprepletenim linijama. Obožavate izgled cigle? Nema problema. Tu su moderne kuhinjske pločice crvene, plave i bijele boje.

 

 

Savjeti u odabiru modernih kuhinjskih pločica

 

Ako ste se odlučili za bijeli lakirani kuhinjski namještaj, preporučujemo vam metalizirane kuhinjske pločice. Sjaj ovih pločica dodatno reflektira svjetlost, što kuhinju čini još svjetlijom. Osim toga, moderne metalizirane pločice cijelom prostoru daju određeni „štih“. Metalizirane pločice koristite kao isključivo zidne obloge.

 

Odlučite se za moderne mozaik kuhinjske pločice. Mozaik pločice dolaze u raznim bojama kao što su bijela, siva, zelena i sl. Preporučujemo vam da mozaik pločice iskoristite kao zidnu, a ne kao podnu oblogu.

 

Mramorne kuhinjske podne i zidne pločice stvaraju pravi dojam luksuznosti i elegantnosti prostora. S obzirom na to da su mramorne pločice nešto lomljivije, savjetujemo vam da ih ostavite samo kao zidne obloge. Moderne mramorne pločice postavite na cijeli zid ili na jedan dio zida. Vjerujemo kako će se savršeno uklapati u ostatak kuhinjskog namještaja.

 

Moderne kuhinjske pločice imitacije kamena idealne su za postizanje intimnije i toplije atmosfere.

 

Prilikom odabira odgovarajućih kuhinjskih pločica, savjetujemo da istražite sve eventualne mogućnosti. Možda ste zamislili rustikalni kuhinjski stil, no ponekad se isplati razmišljati i o totalnim suprotnostima. Zašto ne biste provjerili dostupnost nekih modernijih kuhinjskih pločica? Ipak, kad je suvremeni stil u pitanju, otvara vam se više različitih mogućnosti uređenja kuhinje.

 

Kod odabira kuhinjskih pločica, osobito onih zidnih, obratite pažnju i na njegu pločica. Odlučite se za one pločice koje su otporne na pranje uz korištenje raznih deterđenata (pločice iznad štednjaka lako se mogu onečistiti masnoćom i ostalom prljavštinom od kuhanja; za čišćenje eventualnih nečistoća zasigurno ćete koristiti posebne namjenske proizvode za čišćenje i njegu).

 

 

Dimenzije pločica

 

Razmislite o dimenzijama kuhinjskih podnih i zidnih pločica. Veličina pločica u potpunosti je vaš slobodan izbor. No, savjetujemo vam da pročitate savjete koje navodimo u nastavku teksta, koji bi mogli pridonijeti usklađenosti vaše kuhinje.

 

Hoće li manje pločice učiniti prostor većim i obrnuto, ne ovisi isključivo o dimenzijama pločica već i o njihovim dimenzijama te boji. Osim toga, količina prirodnog svjetla te visina stropa također imaju veliku ulogu u ostvarivanju željenog kuhinjskog stila.

 

Ipak, postoji jedna stvar koju možete učiniti kako biste naizgled povećali vašu kuhinju: za ispunjavanje prostora između pločica koristite boju koja je veoma slična boji pločica. Tako pločice neće izgledati „uokvireno“, već ćete imati dojam da idu u nedogled, što će vizualno povećati prostor.

 

Ipak, za velike otvorenije kuhinje preporučujemo vam da nabavite kuhinjske pločice većih dimenzija

 

Na tržištu postoji veliki izbor modernih pločica za kuhinju. Odlučite se za moderne porculanske ili keramičke pločice za kuhinju. Keramika je iznimno čvrsti materijal te je najpogodniji za kuhinjske podne obloge. Osim toga, keramičke pločice prilično su jednostavne za održavanje.